Historiaa

Lattomeren Kyläyhdistys perustettiin 1.4.2003 Lattomeren koululla pidetyssä perustamiskokouksessa. Kipinä kyläyhdistyksen perustamiseen syntyi "Lattomeren tulevaisuus -illassa" syksyllä 2002. Siellä todettiin Lattomerellä olevan monia yhdistyksiä, mutta ns. "kokoavan voiman", joka ajaisi kaikkien lattomereläisten etuja puuttuvan.

Talven 2002-2003 aikana järjestettiin pienimuotoisia kokouksia kyläläisten kesken, joissa suunniteltiin kyläyhdistyksen perustamista. Varsinaisessa perustamiskokouksessa huhtikuussa oli paikalla 22 kyläläistä. Kutsu perustamiskokoukseen oli jaettu joka talouteen kylässä. Tarve kyläyhdistyksen perustamiselle todettiin ja nimeksi valittiin Lattomeren Kyläyhdistys ry.

Lattomeren Kyläyhdistys ry rekisteröitiin 25.4.2003.

Lattomeren Kyläyhdistys haki talvella 2005 Karhuseutu ry:n kautta EU:n Leader+ -rahoitusta leikkikentän rakentamiseksi kylälle. Tuki myönnettiin ja Lattomeren Leikkikerttu pystytettiin kesän 2005 aikana pääasiassa talkoovoimin. Avajaisia vietettiin 4.9.2005 ja hankkeen tapahtumia järjestetään kesään 2006 asti.

Lattomeren kyläsuunnitelma koottiin yhdistyksen toimesta 17.10.2002 olleen tulevaisuusillan ajatusten pohjalta vuoden 2005 aikana ja se on nyt luettavissa täältä. Työ tehtiin osana Karhuseutu ry:n Aktiiviset Karhukylät -hanketta, jossa oli mukana lukuisia Porin ja lähiseudun kuntien kyliä. Mukaan on koottu monenlaisia ideoita tulevaisuuden varalle, jotkut saattavat kuulostaa mahdottomilta ja jotakin on varmasti jäänyt vielä puuttumaankin. Suunnitelma ei kuitenkaan ole lopullinen Lattomeren tulevaisuudennäkymä, vaan sitä tullaan päivittämään - ja sitä pitääkin päivittää - aika ajoin.

Tällä hetkellä yhdistyksen vireillä olevia asioita on mm. tieturvallisuuden parantaminen.